• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Kulinarny blog

ciasta 💐🎂

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Przepis na brownie

SKŁADNIKI

 20 PORCJI

200 g masła

200 g gorzkiej czekolady

3 jajka (temp. pokojowa)

250 g cukru

135 g mąki

mała szczypta soli

dodatkowo: ok. 50 - 100 g gorzkiej czekolady na wierzch       

PRZYGOTOWANIE

Piekarnik nagrzać do 160 stopni C. Przygotować małą prostokątną foremkę o wymiarach ok. 21 cm x 28 cm (lub o podobnej powierzchni). Posmarować ją masłem i wyłożyć papierem do pieczenia

Masło pokroić w kostkę i włożyć do rondelka, dodać połamaną na kosteczki czekoladę i cały czas mieszając roztopić na małym ogniu, odstawić z palnika

W oddzielnej misce rozmiksować lub wymieszać rózgą jajka z cukrem. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem zmiksować lub wymieszać rózgą na gładką masę

Dodać mąkę oraz sól i zmiksować na jednolite ciasto. Wyłożyć do przygotowanej blaszki, wyrównać powierzchnię

Dodatkową czekoladę pokroić na kawałki i posypać po wierzchu ciasta

Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 30 minut aż ciasto lekko urośnie. Jeśli używamy większej blaszki, ciasto będzie gotowe szybciej, jeśli mniejszej - czas pieczenia należy wydłużyć.

Po upieczeniu i ostudzeniu pokroić na małe kawałeczki. 

Smacznego!

 

14 kwietnia 2021   Dodaj komentarz
Brownie Przepis  
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Wypiekiblogkkulinarnyzz | Blogi